RÓLAM

Bemutatkozásom

Hagyományos Kínai Orvoslással és természetgyógyászattal foglalkozom. Mellékhatások nélkül gyógyítok többek között az akupunktúra, a fülakupunktúra és a fitoterápia segítségével. Hagyományos Kínai orvoslással kapcsolatos diplomámat 2017-ben a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara, és a Heilongjiang University of Chinese Medicine közös képzésének keretein belül Kínában, Harbinban szereztem, folyamatosan végzett gyógyítói munkám mellett. Tanulmányaim során egyenlő arányban tanultam a nyugati orvoslás, és a keleti medicina tantárgyait, mely tudásokat folyamatosan építettem be gyakorlati munkámba. Öt éves tanulmányaim alatt nagy hangsúlyt fektettem a kínai gyógyászat gyakorlati alkalmazásának megtapasztalására is. Második évtől kezdve Budapesten, Prof. Dr. Yu Funian munkáját segítve tanultam meg a szakma gyakorlati alapjait, valamint képzésem részeként az ötödik évben a medicina bölcsőjében, Kínában bővítettem tovább tudásomat, növeltem gyakorlatomat.

Kínában a hagyományos kínai orvosok, azaz az akupunktúra szakon végzett kollégák teljes mértékben egyenrangúak a nyugati orvosokkal. A kórházakban tökéletes együttműködés zajlik közöttük, egymás munkáját kiegészítve gyógyítják a betegeket, s nagy hangsúlyt fektetnek a betegségek megelőzésére, a páciensek immunerősítésre. Elsődleges céljuk, hogy a betegeket személyre szabottan, a lehető leghatékonyabb ellátásban részesítsék.

A hagyományos kínai orvoslás, Kínából származó, több ezeréves tudomány, amely saját ismeretrendszerrel rendelkezik. Alapvetően három terápiás eljárást foglal magába: az akupunktúrát, a manuálterápiát, és a kínai gyógynövény keverékek alkalmazását. A medicina egyik alapelve az egységes szervezet szemlélete. E szerint az ember minden egyes része, minden pillanatban kapcsolatban áll a többivel, s a bennünk zajló folyamatok e területek közti hatások-ellenhatások eredményei. Ebből következőleg szindróma differenciáláson alapuló diagnosztizálást alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy a betegség felmérése mindig az egyén szintjén történik, individuális módon. A páciens által felvázolt jelek, tünetek alapján igyekszik az eset kategorizálására. Célom, hogy a fenti módszereket hasonlóan jól kombináljam a nyugati orvoslás eszközeivel, mint azt Kínában tapasztaltam. Munkám során fontosnak tartom a modern medicina képalkotó eszközeinek, vizsgálatainak alkalmazását, melyek segítségével könnyebben felállítható a diagnózis, a páciens eredményesebben gyógyul. Érdekükben szívesen konzultálok nyugati orvosi kollégáimmal, ajánlataikra, javaslataikra nyitott vagyok.

Forduljon hozzám bizalommal mozgásszervi problémák (fájdalom szindróma, fagyott váll, porckorongsérv, isiász, kéz alagút szindróma), anyagcsere-emésztőrendszeri betegségek (cukorbetegség, puffadás, reflux, IBS, collitis ulcerosa, chron betegség), migrénes fejfájás, fülzúgás, szédülés, allergia, nőgyógyászati problémák (mióma, meddőség), impotencia, agyvérzés utáni rehabilitáció, fogyási szándék esetén.

Lukács Lászlóné Noémi terapeutánk

Lukács Lászlóné, Noémi

Terápiás módszerek

Akupunktúra

Manuálterápia

Kínai gyógynövény keverékek