KÍNAI MÓDSZEREK

Mióma és hormonproblémák kezelése

A kínai gyógyászat az emberi test öngyógyító folyamatainak megerősítésével kezeli, gyógyítja a miómákat és a kiváltó okot, a hormonproblémákat. A gyógyuláshoz az akupunktúra mellett gyógynövényes kezelés, életmódváltás és étkezési szokásaink megváltoztatása is szükséges egyszerre. Cserébe megelőzhető a sebészeti beavatkozás!

Stressz

A stressz (legyen az mentális, fizikális, vagy érzelmi síkú) az egyik legelterjedtebb tényező, amely hozzájárulhat a fájdalom, betegségek, illetve a rossz közérzet kialakulásához. Stresszhelyzet akkor fordul elő, amikor a testünket komfort zónán kívüli trauma, (akut) vagy ismétlődő (krónikus) események érik.

Csont- és izomrendszer fájdalmai, feszültsége és sérülései

Az akupunktúra, kombinálva kiegészítő terápiás technikákkal, például köpölyözéssel és diagnosztikai masszázzsal, segíthet az akut és krónikus fájdalom, ízületi fájdalom, fejfájás, sportkárosodás, izomterhelés, feszültség és sebészeti rehabilitáció esetén.

Meddőség és nőgyógyászat

Az akupunktúra egy elismert természetes módszer, mely segíthet az emésztőrendszer működésének szabályozásában. A kezeléseink képesek csökkenteni a különböző emésztési panaszokat, például a puffadás és székrekedés tüneteit.

Meddőség és nőgyógyászat

Szakembereink a hagyományos kínai orvoslás technikáit kombinálják az aktuális, kutatás alapú kezelési protokollokkal, valamint személyre szabott kezelési programmal, mely segíthet a meddőségben (jelentősen támogatja az In Vitro Fertilizatio folyamatát), valamint egyéb nőgyógyászati problémákban.

Gyermekgyógyászat

A rendszeres gyermekorvosi látogatásokon túlmenően a normál egészségi állapot megőrzése érdekében, az akupunktúrás szakembereinkkel folytatott konzultáció nagyszerű módja annak, hogy természetesen csökkentsük a stresszt, javítsuk az alvást, vagy segítséget nyújtsunk az emésztési zavarokban a család legfiatalabb tagja számára.

Hát merevsége és fájdalma

Az akupunktúra számos módon kezelheti a hátfájás jeleit, tüneteit és okait, amelyeket a legtöbb egyéb orvosi módszer figyelmen kívül hagy. Például gyakran használunk hőt (infravörös hőgép formájában), hogy növeljük az oxigénnel töltött vér áramlását, elősegítve az egészséges hőtermelődést (gyulladást), megtámogassuk az izomszövetek lazítását, és előmozdítsuk a relaxációt és az öngyógyulást.

Férfiak egészsége

Akupunktúrás kezeléseink megoldást kínálhatnak férfi pácienseink gyakori problémáira, úgy, mint az izom-csontrendszeri fájdalom, stressz, álmatlanság, potencia zavar... Az akupunktúra fantasztikus terápia lehet az olyan férfiak számára, akik egészséges, aktív és energikus életet szeretnének élni.

Allergia és immunrendszer

Mivel városaink egyre zsúfoltabbá, életstílusunk pedig hektikusabbá válik, az élelmiszerekre, pollenekre, állati faktorokra vagy a környezetre való hiperreakciók gyakorisága növekszik. Az akupunktúra a stressz csökkentésével, a szinuszjáratok megnyitásával, az emésztés javításával és az immunrendszert együttesen megcélozva segíthet a jobb közérzet elérésében.

Krónikus fáradtság, mellékvese-kimerülés és alacsony energiaszint

A szimpatikus idegrendszer krónikus túlsúlya gyakran a kimerítő, stresszes életmódhoz kapcsolódik. Az alvás javításával és a stressz csökkentésével javulhatnak a krónikus fáradtság és mellékvese-kimerülés tünetei. Az akupunktúra hasznos lehet az energiaszint harmonizálásában és az idegrendszer működésének szabályozásában.

Psoriasis (pikkelysömör) és ekcéma

Vérnyomás és a szív egészsége

A kardiovaszkuláris szervrendszer működése elengedhetetlen a mindennapi tevékenységeink elvégzéséhez, állóképességünk megszilárdításához.

Azonban gyakran akkor kerül csak ellenőrzésre, amikor komoly probléma merül fel. Számos tanulmány bizonyítja a stressz, emelkedett vérnyomás, rendszertelen, rossz minőségű étkezés, valamint a mozgás hiányának összefüggését.

Anyagcsere, és testsúly szabályozás

Az akupunktúrát nem "súlycsökkentő" eszközként tervezték, de a kezelések javíthatják a szervezet természetes metabolikus képességét, és segíthetnek a "pihenés és emésztés" ritmusban, ami segít a testsúly szabályozásában.

Addiktológia

Az akupuktúrás kezelések függőséggel kapcsolatos problémákra is kiválóan alkalmazhatók.

Számos bizonyíték van már arra vonatkozóan, hogy fontos szerepet játszhat a kábítószerek függőséget okozó hatásainak csökkentésében, ezen kívül a kezelés során csökkentheti a gyötrő vágyakozást és méregteleníti a szervezetet az elvonás ideje alatt.