Mellékhatásmentesség

Mik a kínai orvoslás erősségei? Miért nincs mellékhatása? Mennyire gyors a gyógyulás? Ezekre a kérdésekre is válaszolt Noémi.

Miben látod a kínai orvoslás erősségeit-különlegességeit?

Úgy gondolom, hogy a kínai orvoslás egyszerű módszerei rendkívül gyors, tartós eredményeket képesek produkálni. Sokféle probléma kezelhető vele, kiválóan kombinálható a nyugati orvoslással, mellyel ellentétben mellékhatásmentes.

Azt gondolom, hogy a szakmám legerősebb része mégis a prevenció. Úgy vélem, számomra ez a legnagyobb célkitűzés, egyfajta küldetés. Azt látom, hogy itthon nagyon kevés hangsúlyt helyezünk a megelőzés fontosságára. Miután már egyszer megtapasztalták az akupunktúra áldásos hatásait, a pácienseim igénylik, hogy évente, félévente megismételjük a kezelést, ezzel megelőzve a nagyobb „lerobbanásokat”. Szeretném ezt minél több emberhez eljuttatni!

Miért mellékhatásmentes az akupunktúra? 

A 21. században dübörög a gyógyszeripar. Az általam használt gyógynövényes kivonatok fő összetevője a méz. A készítmények természetes eljárással készülnek. Rendkívül hatásosak, és gyorsan hatnak.

Az akupunktúránál használt tűnek egyáltalán nincs mellékhatása. Nem okoz semmiféle elváltozást, fájdalmat

Gyakori problémának látom, hogy az embereknek nincs idejük arra, hogy meggyógyuljanak. A gyógyszer gyorsabb megoldás, mint hogy eljön egy 10 alkalmas kúrára. Meg kell hagyni az időt a testünknek arra, hogy meggyógyuljon!

Miért fontos ez a javulás szempontjából, akár rövid, akár hosszútávon? Miért éri meg kipróbálni az akupunktúrát?

A páciens gyorsabban, kevesebb fáradtsággal, valószínűleg „olcsóbban” gyógyul. Volt például egy betegem, aki kéz-ízületi problémával jött hozzám. Azonnal műteni akarták. Ő viszont úgy döntött, körbejárná a témát, mielőtt hónapokra kiesik a munkából, a rehabilitációval is számolva. Négy alkalom után megszűnt a fájdalma, a kúra végén tökéletesen használta a végtagfunkcióit. A szervezet egyszerűen helyrehozza magát, mi egyszerűen csak emlékeztetjük az alapvető öngyógyító folyamataira.

Ha már korábban kiemelted az egyszerűséget, mennyire gyorsan/könnyedén regenerálódhat egy krónikus betegség?

Egy krónikus betegség nem egy hét, vagy hónap alatt alakul ki. Az elvárás viszont természetesen az, hogy tíz alkalom alatt megjavuljon. Ez nem megy! Ha 4-5 éve fennáll a probléma, minimum 4-5 hónap kell a szervezet regenerálódásához. Ez mindenképp teljes életmódváltással, (ide értve a rendszeres mozgás beiktatását, a táplálkozás átrendezését...) kitartással jár.

Volt például egy láb ödémás páciensem, aki a kezelések mellett nem volt hajlandó sétálni, lépcsőzni. Az ilyen hozzáállás sajnos nem sok jóval kecsegtet.

Azt mondod, az akupunktúra jól kombinálható lehetőség. Milyen technikákkal, eszközökkel segíted még a pácienseid gyógyulását?

Legfőképpen akupunktúrával dolgozom, viszont szívesen alkalmazok akupresszúrát, (akupunktúrás pontokra gyakorolt nyomás) főleg a tű-fóbiás betegeknél. Használok moxa terápiát is (melegítéses terápia, melyben az akupunktúrás pontokat a bőrfelszínhez közel tartott hőforrással ingerlik), ezt főleg meddőségnél, ízületi gyulladásoknál, vese problémáknál vetem be. A köpölyözés (általában üvegből készült apró poharakkal vákuum létrehozása az érintett területen) szintén rendkívül egyszerű-de nagyszerű megoldás lehet mozgásszervi problémák esetén, főképp nyak-hát-derék tájon. A fülakupunktúrát a test akupunktúrával kiegészítve alkalmazom. Gyakran helyezem be allergiánál, fogyásnál, ízületi fájdalmak esetén.

Ezek mellett van egy biorezonanciás gépem, melyet főképp allergia kezelésénél használok.

Az interjút készítette: Rozs Franciska